درود مهمان گرامی! ثبت نام

اولين دوره مسابقات کشوري سازه هاي ماکاروني کاپ آذربايجان

کاپ آذربايجان

ثبت نام کارگاه ثبت نام مسايقات پوستر

>بستن اين پنجره<

این یک اطلاعیه همگانی است!


نظرسنجی: کدوم یکی رو موثر تر میبینید ؟
این نظرسنجی بسته شده است.
مطلب آموزشی
3.13%
1 3.13%
عکس آموزشی
25.00%
8 25.00%
فیلم آموزشی
37.50%
12 37.50%
کارگاه آموزشی
34.38%
11 34.38%
در کل 32 رأی 100%
*شما به این گزینه رأی داده‌اید. [نمایش نتایج]

امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آموزش تصویری ساخت سازه ماکارونی
#41
Exclamation 
با تشکر
دوستان لطفا مربوط به یک رشته رو ذکر کنید. همراه با اطلاعات خواسته شده در نوشته قبلی. البته اگه لطف کنید.
متشکرم
نمیدانم پس از مرگم چه خواهد شد!

نمیخواهم بدانم کوزه گر از خاک اندامم چه خواهد ساخت!

ولی بسیار مشتاقم که از خاک گلویم سوتکی سازد

گلویم سوتکی باشد به دست کودکی گستاخ و بازیگوش

و او یکریز و پی در پی ، دم گرم و چموشش را در گلویم سخت بفشارد

و خواب خفتگان خفته را آشفته تر سازد

بدین سان بشکند هردم سکوت مرگبارم را...
پاسخ
 سپاس شده توسط مهدی نوذری ، محمود کاظمی
#42
جناب مهندس sajadsari عزیز با سلام
من در هنگام پاسخ هنوز پست شمارو ندیده بودم.. عذرخواهی می کنم (:
در رابطه با تست یک تکه ماکارونی به دلیل اینکه مصالحی به نام ماکارونی از خلوص 100 درصد در تمام نقاط خودش برخوردار نیست و شاید برای به دست آوردن یک عدد میانگین و درست چندین و چند بار این آزمایش انجام بشه.
میانگین گرفتن از مقاومت فشاری چند ماکارونی چسب شده در کنار هم عدد دقیق تری رو به ما میده...
در جواب من 6 عدد ماکارونی آنکارا با طول 3 سانتی متر مقاومت 225 تا 250 کیلوگرم رو داره که مقامت یک تکه 3 سانتی آنکارا چیزی در حدود 37.5 تا 41.6 (طبق پست مهندس علیزاده)
و ماکارونی تک هم در بهترین شرایط یک تکه 4 سانتی مقاومتی در حدود 30 کیلوگرم دارد.
اما در کل باید بگم که ماکارونی به قول جناب مهندس حمیدرضا نظری مصالح مناسبی برای مدلسازی سازه نیست همش هم به خاطر نداشتن خلوص یکسان هست و این اعداد و ارغام در آزمایشهای متفاوت اعداد متفاتی را در نتیجه خواهند داشت ...
این اعداد از تجربیات بزرگان و اساتید سازه ماکارونی به دست آمده است... ولی پیشنهاد می کنم برای افزایش تجربه و مهارت در کار خودتون شروع به تست مصالح مختلف بکنید (:
موفق و سربلند باشید
بزرگترین اشتباه تکرار اشتباهات کسانیست که بدون چشمداشت تجربه خودشان را در اختیارتان گذاشتند...
پاسخ
 سپاس شده توسط sajadsari ، مهدی نوذری ، علی رنود ، محمد طیبی ، اشکان رستگارمنش
#43
سلام خدمت دوست خوبم جناب ساری
در مسابقات زنجان شاهد بودم که سازه جناب آقای صفرپور به تا لحظه شکست باری حدود 25 کیلوگرم رفت ولی طبیعتا یک رشته به تنهایی چنین باری رو تحمل نمیکنه ولی تا 20 کیلو میشه ازش انتظار داشت
اما در مسابقات فردوسی مشهد یک رشته آنکارا بار 37.5 کیلوگرم را به صورت قائم تحمل کرد اما نشکست(سازه جناب علیزاده با 16 ستون آنکارا و فکر کنم طول مهاری 4 سانت البته ندیدمش...تونست 600 کیلو رو تحمل کنه و نشکنه)
خود من هم با 12 رشته تک ماکارون تونستم سازه ای تست کنم که 250 کیلوگرم رو قائم نگه داشت و نشکست(تست گرایش فشاری فردوسی) البته در شهرکرد به عینه دیدم که برای سلمان توکل و حجت صفر پور یک رشته تک ماکارون حدود 17 کیلوگرم نگه داشتند
تمام این سازه ها به خوبی مهاربندی شده بودند و اصول مهاربندی بسیار عالی در اونها اعمال شده بود
تک ماکارون بهترین جواب خودش رو در طول های 3 سانت الی 3.5 سانت میده و میتونیم با تعمیم لاغری اون برای مقاطعی مثل ماکارونی آنکارا، با فرض الاستیسیته برابر، طول آنکارا هم به اون تبدیل کنید
یک مثال دیگه هم میگم
برای گرایش فشاری فردوسی من و مهندس پورملک در طراحیمون طول مهاری رشته ها را 5 سانت گرفتیم البته 10 سانت هم جواب میداد ولی اگر 10 سانت میگرفتیم احتمال کم آوردن بادبندها وجود داشت
مشخصات مقطع هم به این قرار بود
ضخامت جداره:1.2 الی 1.1 میلیمتر
قطر خارج به خارج مقطع: 2 سانتیمتر
طول مهاری:5 سانت
نوع مهاربندها:ضربدری(موازی خلاف جهت هم در دو طرف مقطع)
این سازه با 6 ستون قائم تونست 600 کیلو گرم بار رو تحمل کنه و نشکنه پس قطعا میشه از لاغری ستون اون استفاده کرد(مارک ماکارونی هم پاستازارا بود)
دنیای من در شجاعتم غرق شده...کاش من هم کمی میترسیدم تا دیگران زیبایی های دنیایم را میدیدند...Idea
پاسخ
 سپاس شده توسط مهدی نوذری ، رسول عليزاده ، محمود کاظمی ، حمید پورملک ، محمد طیبی ، علی اصغری ، sajadsari
#44
با سلام خدمت همه دوستان
مخصوصا دوست عزیزم سجاد جان
در مورد مقاومت آنکارا و تک به طور دقیق نمیشه مقداری رو ذکر کرد چون:
1-مصالح همیشه یکسان نیستند
2-شکل چیدن المان ها متفاوته
3-اگه مقاومت یک رشته رو xدر نظر بگیریم مقاومت چهار رشته به دلیل تفاوت ممان و شکل مقطع 4x نیست پس شما نمی تونی بر اساس یک رشته طراحی کنی و برای هر مقطع با طول و شکل متفاوت باید ازمایش مجدد انجام بدی
4-مقاومتی که با ازمایش بار محوری به دست میاد و بارگزاری به صورت قائم صورت میگیره نمیشه با نحوه بارگزاری سازه ای مقایسه کرد مثلا در سازه قوسی بار وارد شده مقداری خمش هم وارد میکنه که خودش باعث کاهش مقاومت میشه.
.
اما نتیجه هایی که خودم به دست اوردم رو میزارم البته این نتیجه ها شخصی بوده و مطمئنا نتیجه های دیگر دوستان نیز متفاوته .سه رشته تک ماکارون 5.2سانتی تحت بارگزاری سازه ای 37کیلوگرم.شش رشته تک ماکارون 4.3سانتی60کیلو
سه رشته زرماکارون5.2سانتی22کیلو.
یک رشته انکارا 5.2سانتی 17 کیلو.سه رشته انکارا3.5سانتی48 کیلو.
البته عددهای بالا مقدار نهایی تحمل این ماکارونی نیست و مطمئنا شکست سازه به خاطر گسیختکی عضو فشاری نبوده و ان اعداد رو با تجربه مسابقات به دست اوردم. ولی دوستان کم تجربه میتونن از این اعداد استفاده کنن.
یه توصیه هم به دوستان دارم بیشتر رو مقاومت کششی تمرکز کننSmile

♥♥♥از زندگی لذت ببرید حتی اگر چیز با ارزشی را از دست داده اید ♥♥♥
پاسخ
 سپاس شده توسط علی رنود ، sajadsari ، رسول عليزاده ، محمد طیبی ، مريم توافقي ، محمود کاظمی ، محمد خدایی ، اشکان رستگارمنش
#45
با تشکر فراوان از دوست عزیز ،مهندس کاظمی
بله همینطور است که جنابعالی میفرمایید. سوال بنده هم حاوی همین نکات بطور ویژه بود. اعداد ذکر شده نیز قطع به یقین میانگین میباشند.

به نظر من و از نظر علمی ،وقتی از مقاطع ترکیبی استفاده میکنیم،اینکه از چه ترکیبی از المانها استفاده کنیم بسیار در ظرفیت باربری مقاطع موثر است و این به دلیل مدول مقطع (s) های مختلف است.و البته خود مدول نیز وابسته به ممان و فاصله از تارخنثی عضو میباشد.
حال سوال این است که ترکیب 6 تایی اعضای شما به چه شکلی بوده؟ دایره-مستطیل و ...
ما در این ازمایش مقاومت فشاری از ترکیب مثلا دایره ای شکل المانها به عدد x رسیده ایم و تقسیم بر تعداد المانها ، میانگین مقاومت فشاری یک عضو را بدست می اوریم.
این المان در شرایط مشابه همین ازمایش این مقدار مقاومت را از خود نشان میدهد.
نکته این است که ما المانها را به تعداد و اشکال و طول های مختلف استفاده می کنیم. بعلاوه اینکه زاویه وارد شدن نیرو در آزمایش 90 درجه (زاویه بین نیرو و سطح) می باشد و میدانیم که در واقعیت ای زاویه به علت سمباده زدن و ذوزنقه ای شدن المانها تغییر میکند.و این تغیر زاویه باعث کاهش یا افزایش میزان باربری المان میشود.

از بزرگان و کلیه دوستان عذرخواهی میکنم اگه بیش از حد نکته ای را گفته اما غرض نگاه علمی به مسائل است.

اگر جایی رو اشتباه گفتم به حساب علم ناکافی بنده بگذارید و برای رفع اشتباهم راهنماییم کنید و درست موضوع را تذکر دهید
متشکرم
نمیدانم پس از مرگم چه خواهد شد!

نمیخواهم بدانم کوزه گر از خاک اندامم چه خواهد ساخت!

ولی بسیار مشتاقم که از خاک گلویم سوتکی سازد

گلویم سوتکی باشد به دست کودکی گستاخ و بازیگوش

و او یکریز و پی در پی ، دم گرم و چموشش را در گلویم سخت بفشارد

و خواب خفتگان خفته را آشفته تر سازد

بدین سان بشکند هردم سکوت مرگبارم را...
پاسخ
 سپاس شده توسط رسول عليزاده ، محمود کاظمی
#46
سلام
ممنون از نظر دوستان مخصوصا علی آقای گل

شاید دیره امااا عید رو به همه دوستان تبریک میگم Big GrinBig GrinBig Grin
برهنگی تنها به یک تکه پارچه بستگی ندارد .
برهنگی یعنی بی توجهی به شرافت انسانی و شخصیت انسانها

IdeaIdea
پاسخ
 سپاس شده توسط علی رنود ، محمود کاظمی ، علی اصغری ، رضا اله ورن
#47
سلام

به نظر دوستان در صورت عدم اجرای درست باریلا استفاده از تک نازک به صورت 2 یا 3 تکه میتونه درست باشه و جواب بده!؟

[تصویر:  ?di=413649986160]
برهنگی تنها به یک تکه پارچه بستگی ندارد .
برهنگی یعنی بی توجهی به شرافت انسانی و شخصیت انسانها

IdeaIdea
پاسخ
 سپاس شده توسط محمود کاظمی ، علی رنود ، محمد طیبی
#48
با سلام
چه به موقع این پستو دیدم.. همین امروز من 1 بسته تک 1.7 گرفتم که تست کنم... (:
آره چرا جواب ندی اجرا کردن این روش هیچ مشکلی نداره فقط مشکل اینجاست این تک معمولی 4 کیلو هم توی تست نرفت !!!! Sad
تک سبوسدارم که ماشالا این عکسشه خودتون تفاوتشو ببینید 1.5 که هست هیچی رنگشم دقیقا مثل تک معمولیه... اونی که تیره تره قدیمیه مقاومتشم بیشتره...

[تصویر:  ?di=1613650109153]
بزرگترین اشتباه تکرار اشتباهات کسانیست که بدون چشمداشت تجربه خودشان را در اختیارتان گذاشتند...
پاسخ
 سپاس شده توسط مجید نیک نیاز ، علی رنود
#49
سلام خدمت دوستان گرامی
اول در مورد عکسی که جناب نیک نیاز گذاشتن نظر میدم:
استفاده از چند رشته ماکارونی چون لاغری کششی رو کاهش میده میتونه خیلی خوب جواب بده(به فرض مثال استفاده از یک ماکارونی با قطر 1.1 به نسبت یک ماکارونی از همون جنس با قطر 1.65 کمتر جواب میده یعنی اگر با در نظر گرفتن مساحت ها توزیع تنش ها را بررسی کنیم میبینیم که قطر 1.1 کمتر جواب میده چون این ماکارونی لاغری بشتری داره اصطلاحا مقاومتش در برابر لنگر خمشی درون صفحه و همچنین لنگر پیچشی حول محور قوس کمتر هست...-لازم به ذکره که بدونید معمولا کششی ها بر اثر لنگر پیچشی حول محور قوس سریعتر میشکنن تا لنگر خمشی درون صفحه ای-وقتی شما این کششی رو چند برابر کنید طبیعتا مساحت مصالح تحت خمش نیز افزایش میابد و از اون مهمتر اگر کششی ها را مانند عکس بچینید که از جهت دهانه 1 کششی دیده بشه اونوقت ارتفاع مقطع را برای لنگر پیچشی حول محور قوس افزایش دادید و این باعث میشه که مقاومت خمشی عضو کششی شما (با توجه به رابطه3/12(bh) که عدد 3 توان h میباشد و h همان ارتفاع مقطع هست یعنی قطر دو یا سه رشته )افزایش پیدا کنه
به فرض اگر به جای یک رشته بیاید از دو رشته استفاده کنید مقاومتش در برابر لنگر پیچشی یادشده به اندازه 8 برابر حالتی که 1 رشته بوده زیادتر میشه(به شرطی که رشته ها در کنار هم بتونن جریان برش ناشی از لنگر پیچشی را تحمل کنند)
جالب اینجاست که اگر 2 رشته را به 3 رشته تبدیل کنید مقاومت پیچشی اون نسبت به حالتی که 1 رشته بوده 27 برابر میشه!!!!!
اینجاست که باید به مهندس صفرپور تبریک بگم که در مسابقات شهرکرد اومد 3 رشته را در کنار هم قرار داد و طرحی نو را به دانشجوها نشان داد(البته سازه ایشون از لنگر اعضای فشاری کم آورد)
...
اما حالا در مورد عکسی که جناب کاظمی نشون دادند...
بنده از جنس ماکارونی های برج 4 سال 90 دارم و مشخصات این ماکارونی ها به قرار زیر هست:
قطر: 1.7 میلیمتر
چربی:1.4گرم در 100 گرم
رنگ: قهوه ای تیره
وزن: 500 گرم
اون موقع این ماکارونی خیلی سفت بود و کشش 7 الی 7.5 کیلو رو به راحتی میره
مکارونی های 1.7 هم دو مدل هستند و بسته به تاریخ تولیدشون کشش مختلف دارند
یک مدلشون 700 گرمی هست که کشش این بسته هایی که من دارم 5.5 الی 6 هست و مدل 500 گرمی که روی جلد اون با قرمز نوشته شده 1.7 ، کششی بین 5 الی 5.5 داره
موفق باشید
یاحق
دنیای من در شجاعتم غرق شده...کاش من هم کمی میترسیدم تا دیگران زیبایی های دنیایم را میدیدند...Idea
پاسخ
 سپاس شده توسط مجید نیک نیاز ، اشکان رستگارمنش ، رضا اله ورن ، محمود کاظمی ، sajadsari
#50
راستی یک مورد که فراموشم شد اینه که وقتی ما دو تکه ماکارونی رو از وسط شکست بدیم و چسب بزنیم تقریبا مثل اینه که یک لقمه به وسط یک بادبند زدیم و از اونجایی که چسب صلبیت ماکارونی رو نداره میتونیم اونجا رو یک مفصل خمشی در نظر بگیریم که تقریبا لنگر ها در اون صفر میشه و این فرض باعث تغییرات بسیار زیادی در رفتارهای سازه در برابر بارهای وارد شده میشه...
یاحق
دنیای من در شجاعتم غرق شده...کاش من هم کمی میترسیدم تا دیگران زیبایی های دنیایم را میدیدند...Idea
پاسخ
 سپاس شده توسط رضا اله ورن ، مجید نیک نیاز ، محمود کاظمی ، محمد طیبی ، ساجده نوروزی ، اشکان رستگارمنش ، sajadsari


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 4 مهمان