06-17-2012، 05:54 AM
FOAM AGENT FOR FOAMED LIGHT WEIGHT CONCRETE
مايع فوم بتن سبك بعنوان يك ماده شيميايي كف زا در سيستم توليد بتن سبك (فوم كاتكريت)بكار مي رود . اين ماده كف زا در ضمن اختلاط با آب در دستگاه مخصوص ، با سرعت زيادي حباب هاي هوا را توليد و تثبيت نموده وكف حاصل حاصل كه كاملا پايدار مي باشد در ضمن اختلاط با ملات سيمان وماسه بادي در دستگاه مخلوط كن ويژه ،خميري روان تشكيل ميدهد كه بصورت در جا ،يا در خشك شدن با توجه به درصد سيمان و ماسه بادي داراي وزن فضايي از 300 الي 1600 كيلوگرم در متر مكعب خواهد بود.
مشخصات فني :
* فرم : مايع * يون كلر : فاقد مواد سمي و يون كلر ميباشد.
* رنگ : شيري * قابليت انحلال :براحتي در آب حل ميشود .
*پايه : سلولز * ميزان مصرف : % 32/1- 48/0 وزن سيمان مصرفي
· وزن مخصوص : يك
* نگهداري 24 ماه در ظروف در بسته و بالاي صفر
ph * :7- 5/6 * بسته بندي :ظروف 20 و 220 ليتري
بتن سبك - فوم بتن يا بتن كفي
امروزه مهندسين و معماران سازنده ساختمان در دنيا با استفاده از بتن سبك در قسمتهاي مختلف بنا با سبك كردن وزن ساختمان به طور مستقيم -به لحاظ سبكي ويژه اين نوع بتن – و صرفه جويي در مصرف انرژي بطور غير مستقيم -به لحاظ عايق بودن اين نوع بتن در مقابل سرما و گرما و در نتيجه كاهش ميزان مواد سوختي - ، از لحاظ اقتصادي گامهاي بلند و مهمي برداشته اند .
فوم بتن پوششي است جديد جهت مصارف مختلف در ساختمان كه بعلت خواص فيزيكي منحصر به فرد خود بتني سبك و عايق با مقاومت لازم و كيفيت مطلوب نسبت به نوع استفاده از آن ارائه ميدهد. اين پوشش از تركيب سيمان ، ماسه بادي -ماسه نرم- ،آب فوم -ماده شيميايي توليد كننده كف- تشكيل ميشود . ماده كف زا در ضمن اختلاط با آب در دستگاه مخصوص ، باسرعت زيادي حبابهاي هوا را توليد و تثبيت نموده و كف حاصل كه كاملاً پايدار مي باشد در ضمن اختلاط با ملات سيمان و ماسه بادي در دستگاه مخلوط كن ويژه،خميري روان تشكيل ميدهد كه بصورت درجا يا در قالبهاي فلزي يا پلاستيكي قابل استفاده ميباشد.اين خمير پس از خشك شدن با توجه به درصد سيمان و ماسه بادي داراي وزن فضايي از 300 الي 600 كيلوگرم در متر مكعب خواهد بود .
ويژگي هاي عمده فوم بتن :
1- عامل اقتصادي : سبكي وزن با مقاومت مطلوب فوم بتن با توجه به نوع كاربرد آن بطور كلي به لحاظ اقتصادي مخارج ساختمان را بميزان قابل ملاحظه اي كاهش مي دهد چون در نتيجه استفاده از آن ، وزن اسكلت فلزي و ديوارها و سقف ها كاهش يافته و ضمناً باعث كاهش مخارج فونداسيون وپي درساختمان مي گردد كه با توجه به خواص فوق ، با سبك تر بودن ساختمان ، نيروي زلـــزله خسارات كمــتري را در صورت وقوع متوجه آن مي سازد .
2ـ سهولت در حمل و نقل و نصب قطعات پيش ساخته : حمل و نقل قطعات پيش ساخته با فوم بتن هزينه كمتري را نسبت به ديگر قطعات بتني در برداشته و نصب قطعات به علت سبكي آنها ، بسيار آسان است . هر گونه نازك كاري براحتي روي پوشش فوم بتن قابل اجراست و ضمناً چسبندگي قابل توجهي با سيمان و گچ دارد . خواص فوق العاده عايق بودن در مقابل گرما، سرما و صدا : فوم بتن به علت پايين بودن وزن مخصوص آن يك عايق مؤثر در مقابل گرما، سرما و صداست .
ضريب انتقال حرارتي فوم بتن بين 065/0 تا 465/0 kcal/m2hc مي باشد - ضريب هدايت حرارتي بتن معمولي بين 3/1 تا 7/1 مي باشد
3- استفاده از فوم بتن بعنوان عايق باعث صرفه جويي در استفاده از وسايل گرمازا و سرمازا مي گردد . فوم بتن عايق مناسبي جهت صدا با ضريب زياد جذب آكوستيك بشمار مي رود كه در نتيجه بعنوان يك فاكتور رفاهي در جهت جلوگيري از ورود صداهاي اضافي اخيراً مورد توجه طراحان قرار گرفته است .
4- خصوصيات عالي در مقابل يخ زدگي و فرسايش ناشي از آن و مقاومت در برابر نفوذ رطوبت و آب – نظر به اينكه فوم بتن در قشرهاي سطحي داراي تخلخل فراوان مي باشد در نتيجه شكافهاي موئين و درزهاي كمتري در سطح ايجاد مي شود و اگر پوشش فوم بتن با ضخامت كافي مورد استفاده قرار گيرد در مقابل خطر نفوذ باران و رطوبت مقاومت مطلوبي خواهد داشت .
5-مقاومت فوق العاده در مقابل آتش : مقاومت فوم بتن در مقابل آتش فوق العاده مي باشد .
بطور مثال قطعه اي از نوع فوم بتن با وزن فضايي 700 الي 800 كيلوگرم در متر مكعب كه حداقل 8 سانتيمتر ضخامت داشته باشد براحتي تا 1270 درجه سانتيگراد را تحمل مي نمايد و اصولاً در وزنهاي پايين غير قابل احتراق است .
6-قابل برش بودن : بدليل قابل برش بودن با اره نجاري و ميخ پذير بودن آن ، كارهاي سيم كشي و نصب لوازم برقي و تاسيسات خيلي سريع و براحتي قابل عمل خواهد بود .
كاربرد فوم بتون در ساختمان :
شيب بندي پشت بام :
1- فوم بتن با صرفه ترين و محكم ترين مصالح سبكي است كه ميتوان از آن براي پوشش شيب بندي استفاده نمود . نظر به اينكه با دستگاه مخصوص بصورت بتن يكپارچه در محل قابل تهيه و استفاده است مي توان مستقيما روي آن را عايق بندي يا ايزولاسيون نمود .
2- كف بندي طبقات :
بدليل سبكي وزن فوم بتن و آسان بودن تهيه آن ، مي توان كف تمامي طبقات ، محوطه و بالكن ساختمان را بعد از اتمام كارهاي تاسيساتي با آن پوشانده و بلافاصله عمليات بعدي را مستقيما روي آن انجام داد .
3- بلوكهاي غير باربر سبك :
با بلوكهاي تو پر به ابعاد دلخواه مي توان تمامي كار تيغه بندي قسمتهاي جدا كننده ساختمان را با استفاده از ملات يا چسب بتن انجام داد . با اين نوع بلوكها علاوه بر اينكه از سنگين كردن ساختمان جلوگيري مي شود عمليات حمل و نصب خيلي سريع انجام مي گيرد و دستمزد كمتري هزينه مي شود . پس از اجراي ديوار مي توان مستقيما روي آن را گچ نمود . اين بلوكها داراي وزن فضايي بين 800 الي 1000 كيلو گرم مي باشند .
4- پانلهاي جداكننده يكپارچه و نرده هاي حصاري جهت محوطه و كاربري در موارد خاص:
جهت ساخت ديوارهاي سردخانه ها ، گرم خانه ها و سالنهاي ضد صدا مي توان با قالب بندي ، فوم بتن را بصورت يكپارچه عمومي ريخت . بدليل ويژگي عمده عايق بودن اين نوع بتن ، جهت عايق بندي سردخانه ها ، گرم خانه ها ، پوشش لوله هاي حرارتي و برورتي و غيره كاربرد مهمي دارد . ضمنا بدليل اينكه عايق صدا ميباشد براي موتور خانه ها و اتاقهاي اكوستيك مورد استفاده قرار ميگيرد .
.........................
-----
-----
![[تصویر: 75k8xop250b66zgzurqs.jpg]](http://up.vatandownload.com/images/75k8xop250b66zgzurqs.jpg)