..::Iranian Truss Structures Simulation Association::..::انجمن شبیه سازی سازه های خرپایی ایران ::..

نسخه‌ی کامل: طراحي و نكات اجرايي در سازه های ماکارونی
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48
سلام
جواب سوال دوم رو با یک مثال توضیح میدم
همونطور که در شکل مشاهده میکنید 3 نوع چیدمان برای 3 رشته ماکارونی تک معرفی شده که اصطلاحا مقطع مثلثی نام داره
اگر از مرکز ثقل مثلث ها یک خط افقی و در راستای بین دو صفحه عبور بدیم و به جواب سوال اول دقت کنیم متوجه میشیم که در حالت تصویر قرمز 1.5برابر مقطع فشاری تحت فشار میفته و در حالت تصویر زرد رنگ 1.58برابر مقطع فشاری تحت فشار قرار میگیره و در حالت تصویر سفید رنگ 2 برابر مقطع یک رشته تک ماکارون فشاری تحت فشار قرار میگیره پس به سادگی میتونیم نتیجه بگیریم که چه نوع چیدمانی اثر بهتری داره
برای سایر مقاطع نیز چنین بحثی صادق هستش و بر خلاف خیلی از نظرات بزرگان به نظر من بهترین نوع مقطع برای سازه ماکارونی مقطع دایره نیست زیرا که کنترل های اینچنین در اون بسیار بسیار مشکل هست و تمام مقطع کارایی اصلی خود را نمیدهد
یاحق
سلام جناب رنود عزیز

با مبحث اول موافقم و تجربشو داشتم در هر سه مقطع
ولی در مبحث دوم که میگین مقطع دایره ای بهترین نیست مخالفم. منظورتون از کنترل های اینچنین چیه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام
قبل از هر چیز ابراز خوشحالی میکنم از اینکه چند روز اخیر چند امر زیبا اتفاق افتاد و یکی از قشنگترین دیده های من این بود که جناب مهندس شفقی از برترین ارسال کنندگان روز بودند و تاپیک بسیار پرمحتوایی را مدیریت مینمایند.
از جناب نظری بابت همکاری و پرسش تشکر میکنم.
در مورد اون 2 برابر یک مقطع دقیقا چنین چیزی رخ نمیده ولی میشه حدود 1.8 برابر روش حساب کنیم.
و اما قضیه (کنترل های اینچنینی)
در مقاطع فشاری عمدتا دو قسمت تا حدودی به کشش می افتند که یک قسمت با توجه به نوع اتصال اثرش افزایش پیدا میکنه(که همون قسمت تحتانی محور مبنای تعیین شده هست)و قسمت دومی که تحت کشش می افتد تقویت یا افت اثرش تقریبا به نوع اتصال بستگی زیادی ندارد که این قسمت میشه بیرونی ترین قسمت مقطع که به مرور هر چه به مرکز ثقل مقطع نزدیک میشیم این اثر کمتر میشه.
حالا برای اینکه مقطع ما بتونه کارایی بهتری بده میایم با توجه به اطلاعای که کسب کردیم نوع مقطع رو طراحی میکنیم یا هم چند نوع مقطع طراحی میکنیم و بعد به شکل مقایسه ای مقطع بهتر رو انتخاب میکنیم
دقت داشته باشید هر طرحی و هر مقطعی که طراحی میشه باید و باید بتونیم اون رو دقیق بسازیم و تکنولوژی ساختش هم تعیین کنیم.
یاحق
با تشکر از جناب رنود عزیز

متأسفانه در مسابقات و آیین نامه ها مقطع دایره ای مد نظر هست و ما نمیتونیم مقطع رو خودمون طراحی کنیم. و ماکارونی هم به ابعاد مثلاً مربع نداریم Huh
نه نه نه منظور من مقاطعی بود که ترکیبی از مقاطع دایروی هستند
به عنوان مثال شما تا به حال دیدید یک نفر با مقاطع دایروی شکل و با استفاده از چند رشته بیاد و مثلا یک مقطع Iشکل دست کنه؟طبیعتا طراحی مقاطع ترکیبی حال حاضر بسیار تفاوت زیادی با طراحی های بهینه دارند در حالی که گاها در بعضی سازه ها مقاطع خوبی دیده شده مثل مقاطع مستطیل ولی باز هم از لحاظ بهینه بودن در رنج عالی قرار نداشتند اما از لحاظ ساخت بسیار عالی اجرا شده بودند.
مقطع باید دارای چند خصوصیت عمده باشه:
1)با دقت ساخته شود و به هیچ عنوان دقت تجربی در ساخت آن دخیل نباشد
2)کاملا به اصول شبیه سازی طرح دقت شود و محورهای انتقال نیرو به طور دقیق شبیه سازی شوند
3)بتواند به خوبی عوامل محدود کننده را کنترل کند
4)بتواند لاغری عضو را به حد نیاز و استاندارد برساند
وخصوصیات دیگه هم که قطعا وجود داره و بنده نمیدانم
یاحق
باز مقاطعی که ترکیبی از مقاطع دایره ای هستند رو نمیشه مربع یا مستطیل فرض کرد. بلآخره مربع کامل در نمیاد. هر چقدر هم که دقت کنیم و خوب بسازیم. مثل شکل زیر جاهایی از اون خالی میمونه

[تصویر:  ?di=15133688994213]
سلام
ممنون از جناب نظری که بسیار علاقه مند دارند این بحث رو دنبال میکنند.
وجود این فضاهای خالی زیاد هم بد نیست و اگر جهت چیدمان رو تغییر بدیم به خودی خود باعث میشن که ممان استاتیک مقطع افزایش پیداکنه و بالطبع میتونه جواب بهتری برای تحمل تنشهای فشاری و گیرداری و بهینه سازی گره باشه
یاحق
در مورد افزایش ممان مقطع حرفتونو قبول دارم اما منظورتونو از تغییر جهت چیدمان متوجه نشدم.
چیدمان مقطع الان به شکل قائم هست(یک مستطیل قائم) ولی اگر همین طرح به شکل یک مستطیل افقی باشد راندمان بهتری میدهد(منظورم شکلی هست که جناب نظری ترسیم کرده اند)
سلام
علی جان چی شده جدیدا گیر دادی به این ممان بخت برگشته ؟ (شوخیBlush)
فرمول ممان bh^3 که تو اون شکلی که مهندس نظری گذاشتن به خاطر ارتفاع زیاد . ممان در جهت بالا خیلی کنترل شده اما در جهت کنار در جهت مقابله با خروج از مرکزیت گره خیلی ضعیفه . واسه همین تو طراحی سازه باید دید که کنترل کدوم قسمت برات ارزش بیشتری داره . تو سازه های راندمانی معمولا خروج از مرکزیت کم اتفاق میفته چون بار اعمالی به سازه معمولا زیر 200 کیلو ولی تو سنگین خروج از مرکزیت خیلی مهمه .
تو مسابقات جهانی یه عکس از سازه تیم قزوین دیدم . اونا هم چیدمانشون تغریبا به همین شکل بود و ماکارونی 1 سانتی 3 تا روی هم چیده بودن تو قوس . تو وزن حدود 300 یه عکس از شکسته شدنش گذاشتن که وقتی میبینید دقیقا متوجه میشید که به خاطر ضعیف بودن ممان در جهت عمود بر اعمال نیرو سازه شکسته . عکسش رو پیدا کردم میزارم .
واسه همین باید دقت کرد که ممان تو کدوم جهت مهمتره . واسه همین گفته بودم تو سنگین با تک البته نظر منه 1 2 3 2 1 و یا 2 3 3 2 جهت هایی هستن که میشه گفت نیروی زیادی میتونن تحمل کنن . اما ساخت هر دوتا روش یکم سخته .
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48